Werkwijze

Orthomoleculaire geneeskunde, Bioresonatie/vegatest en Stressologie

Het meeste werk ik met de bovengenoemde therapieën en zijn geintegreerd in de orthomolecuraire en natuurgeneeskundige behandelingen.

De VEGA test methodiek: Meet met behulp van het ‘vegetatieve zenuwstelsel in het bindweefsel. De VEGA test stuurt een klein stroompje door (onder andere) dit zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel staat in directe verbinding met alle soorten weefsels in het lichaam, maar dus ook het bindweefsel. Dit stroompje wordt pijnloos door het lichaam gestuurd via de handen, door middel van het VEGA test apparaat. Als er in het bindweefsel een onderliggende oorzaak in een cel zit kan de VEGA test dit testen door de reactie van het vegetatieve zenuwstelsel. Door het lichaam in contact te brengen met een stof ontstaat er een verkramping van huid en bindweefsel. Door bv. het lichaam in aanraking te brengen met bv bacteriën, parasieten, virussen en schimmels etc, kun je dus de verkramping meten van de stof.

Orthomoleculaire geneeskunde: Door het aanvullen van lichaamseigen stoffen zoals vitaminen, essentiële vetzuren, mineralen, enzymen, aminozuren en kruiden probeerd de orthomoleculaire geneeskunde de gezondheid te herstellen. Orthomoleculaire geneeskunde is gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten rondom voeding en wat bepaalde voedingsstoffen tot op cel niveau aan toe doen in je lichaam. Door te streven naar optimale concentraties van voedingsstoffen worden de basisvoorwaarden voor een gezond lichaam en een krachtige geest gegeven. Aanvulling door middel van gezonde voeding en voedingssupplementen stelt het lichaam in staat deze aandoeningen te bestrijden, dan wel het ontstaan ervan te vertragen. Voor een dergelijk effect zijn hogere, “optimale” concentraties voedingsstoffen nodig die vaak niet in voldoende mate uit de dagelijkse voeding te halen zijn. Orthomoleculaire therapie kan een gunstige invloed hebben op o.a stemmingsklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, migraine, slaapproblemen, stress, burn-out klachten, PMS, ADHD, HSP, overprikkeldheid, onrust en angsten, darmklachten, prikkelbare darm syndroom (PDS), winterdepressie, eczeem, allergieën, verminderde weerstand, hypoglykemie, diabetes type 2, insulineresistentie etc.

Stressologie: Chronische stress kan leiden tot een burn-out. Veel mensen met kwalen of ziekten weten niet dat stress dikwijls de onderliggende oorzaak is. Ze pakken die oorzaak niet aan waardoor de klachten alsmaar erger kunnen worden. Het draait bij stress meer om biologie dan om psychologie en voedingsstoffen spelen een centrale rol. Neurotransmitters dikwijls gelukshormonen genoemd, zijn ook echt gelukshormonen. Neurotransmitters zijn stofjes waarmee zenuwcellen met elkaar communiceren. De vier belangrijkste gelukshormonen en neurotransmitters zijn dopamine, acetylcholine, gaba (gamma-aminoboterzuur) en serotonine. Het is goed om te weten dat je lichaam voor de aanmaak van gelukshormonen volledig afhankelijk is van de voeding die je tot je neemt, vooral eiwitten zijn belangrijk. Als je maar weinig vlees, vette vis, gevogelte of noten en zaden binnenkrijgt, te weinig beweegt of te veel verbruikt door te veel van jezelf te vergen, ga je je vanzelf angstig en gestrest voelen. Dat komt omdat je zoveel verbruikt dat er tekorten ontstaan.


Aanvullende test met scan:

Sinds januari 2019 is het mogelijk om een scan van het lichaam uit te laten voeren, om aanvullende informatie te verkrijgen voor het inzetten van een passende behandeling. Deze scan vormt altijd onderdeel van het totale onderzoek, en is gratis  bij de behandeling. De techniek is eveneens gebaseerd op bioresonantie.


Copyright©2022-Cees den Braber                                                                                                                                                                        

Pieternel Koomansstraat 39

4822 WC BREDA

Tel= 06-24730767